معرفی مراکز تاریخی و گردشگری استانبول 
ترکیه کشور زیبا با آب و هوایی بینظیر و تمدنی کهن است و شهر استانبول سرآمد همه زیبائیها و تمدن ترکیه است. گفتنی است که شهر استانبول و زیبائیهای بی نظیرش همه گردشگران را مجذوب خود نموده تا جائیکه کمتر کسی پیدا میشود که پس از سفر به استانبول، تصمیم به سفر مجدد به این شهر نداشته باشد. طبق آمار رسمی کشور ترکیه، بصورت متوسط روزانه دو میلیون توریست به شهر استانبول ورود و خروج میکنند. سعی خواهیم داشت که جذابترین مراکز تاریخی و گردشگری این کهن شهر زیبا را به شما ممعرفی کنیم. برای اینکه در سفر خود به استانبول، از این اطلاعات استفاده کنید و برنامه زیری مناسبی برای بازدید از مراکز تاریخی استانبول داشته باشید، در دو بخش اروپایی و آسیایی استانبول، مراکز تاریخی را به تفکیک به شما معرفی میکنیم. پس با ما باشید.
مراکز تاریخی بخش اروپایی استانبول
-
مسجد ایاصوفیه (Ayasofya)
-
مسجد سلطان احمد (Sultan Ahmet Camii)

-
کاخ توپ کاپی (Topkapı Sarayı)

-
مسجد سلیمانیه (Süleymaniye Camii)

-
بازار سرپوشیده استانبول (Kapalı Çarşı)

-
برج گالاتا (Galata Kulesi)
-
آب انبار باسیلیکا (Yerebatan Sarnıcı)

-
کاخ دولماباهچه (Dolmabahçe Sarayı)

-
دبیرستان یونانی فنر (Fener Rum Erkek Lisesi)
-
قلعه رومیلی (Rumeli Hisarı)

مراکز تاریخی بخش آسیایی استانبول
-
ایستگاه قطار حیدرپاشا (Haydarpaşa Garı)
ایستگاه راه آهن حیدرپاشا ، یکی از مهمترین آثاری که در زمان سلطنت سلطان عبدالحمید دوم مصادف با سال 1908 بعنوان ایستگاه راه آهن استانبول - بغداد ساخته شد. این ساختمان که توسط مهندسان آلمانی و معماران ایتالیایی طراحی شده است، در منطقه کادیکوی(Kadıköy) استانبول واقع شده است. این ایستگاه راه آهن، همچنان درحال کار و استفاده است.
-
قلعه دختر (Kız Kulesi)
قلعه دختر، یکی از قدیمی ترین ساختمان های استانبول، در ساحل سالاجاک (Salacak) بخش اوسکودار واقع شده است. ساختمان اول به عنوان یک منطقه دفاعی در دوره روم باستان ساخته شد و در دوره های بیزانس و عثمانی برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار گرفت.قلعه دختر که از نمای پانورامای 360 درجه از استانبول برخوردار است و از سال 1995 به عنوان موزه-رستوران استفاده میشود. این قلعه داستانی جذاب و شگفت انگیز دارد که اگر به استانبول سفر کردید، از تور لیدر خود بخواهید داستان این قلعه را برای شما تعریف کند.
-
کاخ بیلربی (Beylerbeyi Sarayı)
کاخ بیلربی واقع در منطقه بیلربیبی اوسکودار قرار گرفته است که توسط سلطان عبد العزیز در بیشه ای معروف به باغچه های گذرگاه در دوره بیزانس ساخته شده است. این ساختمان توسط خانواده Balyan در 1861-1865 طراحی شده است و شامل سالن بزرگ در پائین، 24 اتاق، 1 حمام و 1 دستشویی است. کاخ بیلربی که با حک کردن چوب و گلدوزی های طلای خود از سازه ای چشمگیر برخوردار است، یکی از دیدنی ترین ساختمان های تاریخی استانبول است.
-
قصر عادل سلطان (Adile Sultan Kasrı)
قصر عادیل سلطان در اوسکودار واقع شده است.این قصر در سال 1853 توسط سلطان عبدالعزیز ساخته شده است. طراحی این عمارت توسط خانواده Balyan طراحی شده است. اکنون این عمارت به عنوان خانه معلم مورد استفاده قرار می گیرد.
-
قلعه آناتولی (Anadolu Hisarı)
این قلعه در سال 1395 میلادی توسط ایلدریم بیاذیت ساخته شده است، این قلعه در منطقه Anadoluhisarı استانبول و روبروی قلعه رومیلی واقع شده است. این بنا در زمینی به مساحت 7 هزار متر مربع ساخته شده و از یک برج چهار طبقه مستطیل شکل تشکیل شده است. قلعه آناتولی که با استفاده از سنگهای بلوک پر از ملات ساخته شده است ، امروز به مرمت احتیاج دارد.
-
دبیرستان نظامی کوللی(Kuleli Askeri Lisesi)
دبیرستان نظامی کوللی، یکی از مهمترین بناهای تاریخی امپراتوری عثمانی و در سواحل تنگه بسفر واقع شده است. این مدرسه که قبلاً به عنوان پادگان استفاده می شد، در زمان سلطنت سلطان عبدالعزیز بازسازی شد. دبیرستان نظامی کوللی که توسط Garabed Amira Balyan طراحی شده بود، مدتی به عنوان بیمارستان نظامی مورد استفاده قرار گرفت. این مدرسه که افسران نیروهای مسلح ترکیه را برای مدت طولانی آموزش داده است و پذیرای دانش آموزان آکادمی نظامی است، هنوز یکی از باشکوه ترین ساختمان های استانبول است.
-
قصر Hıdiv Kasrı
قصر هادیو واقع در منطقه بیکوز استانبول است که در سال 1907 توسط عباس هلمی پاشا، آخرین حکمران مصر ساخته شده است. این بنا توسط معمار ایتالیایی Delfo طراحی شده است، این بنا در زمینی به مساحت 1000 متر مربع ساخته شده است. این قصر که در سال 1937 برای فروش گذاشته شد، مدت طولانی مورد استفاده قرار نگرفت. این مکان از سال 1996، به عنوان یکی از اماکن اجتماعی شهرداری استانبول مورد استفاده قرار گرفته است.
-
قلعه یوروس (Yoros Kalesi)
قلعه یوروس که در منطقه Anadolukavağı استانبول واقع شده است و یکی از بناهای مهم دوره بیزانس است. این قلعه با مساحتی بزرگتر از همه قلعه های اطراف استانبول ساخته شده است. نام این قلعه از کلمه "oros" که به معنی "کوه" است آورده شده است. قلعه یوروس که در دوره عثمانی به عنوان پایگاه نظامی مورد استفاده قرار می گرفت، با دیدی چشمگیر به شهر یکی از جاذبه های استانبول است.
-
صومعه آیایورگی (Aya Yorgi Manastırı)
صومعه آیا یورگی، یکی از مکانهای دیدنی استانبول است که در تپه ای در بزرگترین جزیره از جزایر پرنس واقع شده است. این بنا در سال 1751 ساخته شده است و به نام ایا یورگی که از نام Kapadokyalı گرفته است نامگذاری شده است که به دلیل اعتقاداتش در قرن 3 کشته شد. صومعه آیا یورگی، متشکل از کلیسا و نمازخانه است و توسط مسیحیان به عنوان مکان مقدس خوانده می شود که در این مکان عبادت میکنند و آرزوها انجام می شود. به ویژه در دوره عید پاک این مکان بسیار شلوغ است.
-
مدرسه Heybeliada Ruhban
حوزه علمیه دینی Heybeliada که عنوان روحانیت را برای آموزش معارف دینی دارد، در تپه امید هیبلیادا واقع شده است. پس از دانشکده الهیات در دانشگاه آتن، این دومین مدرسه در زمینه دینی بود که در قرن 9 میلادی به عنوان کلیسای Triada ساخته شد. حوزه علمیه هیبلیادا در سال 1844 افتتاح شد. این مدرسه که در دوره خدمت خود نزدیک به 1000 فارغ التحصیل داده است که در سال 1973 کاملاً بسته شد. این مدرسه که مدتهاست آموزش خود را ادامه نمی دهد ، هر از گاهی میزبان فعالیت های مختلفی است.
امیدواریم با در دست داشتن مختصر اطلاعاتی برای شما فرآهم نمودیم، در سفر خود به استانبول با یک برنامه ریزی صحیح از همه تاریخ استانبول و داستانهای هر یک از این آثار نهایت لذت را ببرید و سفری خاطره انگیز را در استانبول تجربه نمائید. اگر قصد دارید در سفر خود به استانبول علاوه بر بازدید از مراکز تاریخی و گردشگری، به مراکز خرید استانبول سری بزنید، پیشنهاد میکنم حتما مطلب مراکز خرید در استانبول را نیز مطالعه کنید.